In week van 6 augustus start tweede fase werken Gentsesteenweg (N9)

 

 
In de week van 6 augustus start de tweede fase van de werken op de Gentsesteenweg (N9). De werken aan de onpare zijde zijn klaar, dus kan de aannemer starten aan de pare zijde. Samen met de stad Aalst, De Lijn en de lokale politie hebben we de verkeerssituatie aangepast. Dit bleek het beste alternatief om het verkeer zo vlot en veilig mogelijk te laten rijden.
  • Doorgaand verkeer op de Gentsesteenweg (N9) is tijdens de werken enkel mogelijk in de richting van Erpe-Mere. Het verkeer richting het centrum van Aalst moet omrijden via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. 
  • Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de R41 en de N45.
  • De verkeerslichten op het kruispunt van de Siesegemlaan (R41) met de Kwalestraat worden aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. De situatie aan het kruispunt van de Sint-Jobstraat met de Capucienenlaan (N9) wordt nauwlettend opgevolgd. Indien nodig worden ook daar de verkeerslichten aangepast.
  • Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand!) kunnen tijdens de werken op de Gentsesteenweg (N9) gebruik maken van een tijdelijk pad langs de gevels. De bestaande fietsomleidingen blijven in voege.
  • Parkeren in de Sint-Jobstraat (tussen de F. Roucelstraat en de Capucienenlaan) is tussen 7.00 u. en 18.00 u. niet toegelaten. Op de Gentsesteenweg (N9) is parkeren enkel mogelijk aan de zijde waar niet gewerkt wordt.
  • We houden opritten en woningen zo veel mogelijk bereikbaar.

 

Omleidingen vanaf april