Vanaf 7 december: hinder door werken Gentsesteenweg

 

Van 7 tot en met 18 december zal er gewerkt worden aan de Gentsesteenweg in de richting van Vijfhuizen en Erpe-Mere (zone D op de kaart).  De nutsmaatschappijen werken daar aan het verbeteren van de infrastructuur voor de drinkwatervoorziening. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken blijft doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk, maar over versmalde rijstroken.

Aan het kruispunt zelf blijft slechts één van de drie opstelstroken open vanuit de kant van Vijfhuizen. Ook aan de andere kant van het kruispunt wordt gewerkt door de nutsmaatschappen (richting centrum, zone A op de kaart). Komende vanuit het centrum blijven er daardoor aan die kant slechts twee opstelstroken open, en is linksafslaan naar de E40 niet mogelijk.

Door deze werken zal er ernstige hinder zijn voor het verkeer op de Gentsesteenweg. We raden iedereen aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de alternatieve routes.

 

Omleidingen en alternatieve routes

Voor het fietsverkeer in de richting van Erpe-Mere zal een omleiding gelden (voor de werken in zone D). Zij rijden richting Erpe-Mere om via de Oude Gentbaan en Kreupelveldstraat. Fietsers richting Aalst kunnen de bestaande fietspaden blijven volgen.

Vanuit het centrum naar de E40 moet de volgende route worden gevolgd:

  • Verkeer gaat rechtdoor over het kruispunt R41 x N9
  • Vervolgens kunt u de N46 volgen richting de E40.

Vanuit de richting Vijfhuizen naar Aalst wordt de volgende route aangeraden:

  • Volg de N46 richting de E40
  • Draai de E40 op richting Brussel en neem vervolgens afrit 19 naar Aalst
  • Volg daarna de R41 (ring Aalst) of de N45 om tot op uw bestemming te raken.