De werken op het viaduct zijn nog volop aan de gang. Het aanbrengen van de waterdichting is afgelopen. Deze week is de aannemer gestart met het leggen van de onderlagen in asfalt op het viaduct. Voor het verkeer wijzigt er voorlopig niets. Deze werken duren nog tot het kerstverlof. In het voorjaar 2021 wordt de toplaag gelegd. 

Update 25/06: vanaf 16u gaat de Boudewijnlaan open voor het verkeer. De asfaltwerkewerken zijn afgerond. 

De aannemer heeft de werken aan het viaduct terug heropgestart. Tijdens deze werken worden de nodige veiligheidsmaatregelen omwille van het coronavirus strik

Update 18/03: Deze werf is tot nader order stopgezet/uitgesteld door de aannemer.  Zodra er een nieuwe startdatum is zal deze gecommuniceerd worden.

Van zaterdag 23 maart om 20u op tot zondagochtend 24 maart reinigt de aannemer de tunnel in Aalst. De tunnel gaat dicht van 20u tot 6u s' ochtends.

De werken liggen even stil van 21 december 2019 tot 5 januari 2020. We wensen u langs deze weg een fijn eindejaar! Vanaf 6 januari gaan we terug voluit voor veiliger en vlotter verkeer op de ring rond Aalst. 

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 november krijgt de tunnel en de fietstunnel een reinigingsbeurt. In de nacht van 27 november op 28 november voert de aannemer herstellingen uit op de omleidingsweg van het viaduct.

Op maandag 23 september start de aannemer met het reinigen van de tunnel onder de Boudewijnlaan. De reiniging gebeurt tussen 21u 's avonds en tot 6u 's ochtends (24/09).

De openstelling van de rotonde op de Gentsesteenweg (N9) is voorzien voor maandag 12 augustus en dit in de loop van de dag. Markeringswerken zijn weersgevoelig dus deze timing is nog onder voorbehoud. 

Schrijf me in op de nieuwsbrief

NieuwsbriefBenieuwd naar de laatste stand van zaken? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief.

Waarom deze werken

Dagelijks file rijden op de ring van Aalst (R41)is een gekend fenomeen. Daarbij komt dat het op sommige punten gevaarlijk is om de ring te kruisen. Vijf gevaarlijke kruispunten werden al aangepakt, maar vandaag resten er nog twee. Het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat is inmiddels succesvol vernieuwd.

Meer informatie over deze werken