Start nutswerken Gentsesteenweg

 

Om de verkeershinder bij de start van het nieuwe schooljaar te beperken, starten de nutswerken in de Gentsesteenweg nog tijdens de vakantie, op maandag 17 augustus.

Gedurende 1 week wordt een stuk van de N9 afgesloten voor het verkeer. Vooral de laatste twee weken van augustus moet u rekening houden met extra wachttijden. Vanaf 2 september starten ook de nutswerken in de Boudewijnlaan.

Hinder in de Gentsesteenweg

Tussen 17 augustus en 4 september voeren de nutsmaatschappijen werken uit in de Gentsesteenweg. Vanaf 31 augustus is de impact op het verkeer minder groot, zodat de start van het schooljaar vlot kan verlopen. Om nieuwe leidingen (gas, elektriciteit, water, telecom) te kunnen aanleggen, worden er twee sleuven gegraven in de Gentsesteenweg: één aan de kant van Vijfhuizen en één aan de kant van de binnenstad.

  • Tussen 17 en 24 augustus kan het verkeer de sleuf aan de kant van Vijfhuizen wél passeren, maar niet die aan de kant van de binnenstad. Dit betekent dat het verkeer komende van Vijfhuizen over twee rijstroken moet. Verkeer dat verder wil richting rotonde Haring, volgt een omleiding langs de Siesegemlaan en de Geraardbergsesteenweg (N45).
  • Tussen 24 en 31 augustus kan het verkeer aan weerskanten langs de sleuven rijden, maar de beschikbare plaats blijft beperkt tot twee rijstroken. Ook in deze week verwachten we verkeershinder.
  • Tussen 31 augustus en 4 september wordt er nog verder gewerkt, maar ondervindt het verkeer geen hinder meer.

Nutswerken Boudewijnlaan 

Een week later, op maandag 24 augustus, gaat de aannemer aan de slag in de Boudewijnlaan. Op het stuk tussen de Gentsesteenweg (N9) en de Korte Vooruitzichtstraat waar straks de tunnel komt, start hij met voorbereidende werken in de voortuinen van de woningen. Daarna, vanaf 2 september, leggen de nutsmaatschappijen nieuwe leidingen in de Boudewijnlaan: eerst aan de kant van Park Terlinden, daarna aan de kant van het centrum. De impact op het verkeer blijft beperkt:

  • Tijdens de werken kunnen fietsers de fietspaden niet gebruiken. Ze maken gebruik van een tijdelijk fietspad op de huidige parkeerstrook. 
  • Parkeren in de Boudewijnlaan is tijdens deze werken niet mogelijk.