Start nieuwe fase werken Boudewijnlaan (R41) vanaf 15 januari

 

Vanaf 15 januari 2019 starten de werken aan de definitieve rotonde op de kruising van de Boudewijnlaan (R41) met de Gentsesteenweg (N9). Dit zijn ingrijpende werken waarvoor het wegdek volledig moet worden opgebroken en heraangelegd. De tijdelijke rotonde verdwijnt tijdens de werken, waardoor bepaalde bewegingen niet meer mogelijk zijn en er enkele extra omleidingen gelden. Gelieve rekening te houden met extra wachttijden tijdens de spitsmomenten. De eerste fase van deze werken duurt tot eind maart 2019. Daarna starten we aan het tweede deel van de rotonde en deze fase met hinder duurt tot in mei.

SITUATIE VOOR HET VERKEER

Het verdwijnen van de tijdelijke rotonde zorgt voor een aantal extra omleidingen vanaf 15 januari:

 • Richting Gent (E40): lokaal verkeer op de Gentsesteenweg (N9) rijdt via Vijfhuizen (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46). Het is niet meer mogelijk om komende van het centrum linksaf te slaan richting Siesegemlaan (R41) en E40. 
 • Richting Vijfhuizen (N9) / Wetteren:
  • Doorgaand en zwaar verkeer (+7,5 ton) vanuit de Boudewijnlaan (R41) en vanuit Brussel rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46).
  • Lokaal verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de Kwalestraat, de Sint-Jobstraat en de Capucienenlaan/Gentsesteenweg (N9). Het is niet meer mogelijk om vanaf de Siesegemlaan (R41) linksaf te slaan richting Vijfhuizen (N9).

Volgende bestaande omleidingen blijven gelden:

 • Richting Dendermonde:
  • Verkeer vanuit Vijfhuizen rijdt via de Siesegemlaan (R41) richting E40 en keert om ter hoogte van het kruispunt met de Merestraat. De groentijd van de verkeerslichten werd aangepast.
  • Doorgaand verkeer vanuit Wetteren en zwaar vervoer (+3.5ton) vanuit het centrum richting Dendermonde rijdt beter via de N442 en de N416.
  • Verkeer (-3.5ton) vanuit het centrum richting Dendermonde rijdt om via de Sinte Annalaan en Asserendries. 

Het verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) richting het centrum en omgekeerd kan gewoon via de Gentsesteenweg (N9) rijden.

Voetgangers en fietsers blijven de huidige omleidingen volgen en zijn nog steeds niet toegelaten op het kruispunt van de Boudewijnlaan (R41) met de Gentsesteenweg (N9).

Wegenwerken zijn weersafhankelijk. Deze planning is dan ook onder voorbehoud en kan nog wijzigen.