Start nieuwe fase werken Boudewijnlaan (R41) op 22 oktober

 

De tunnels op de Boudewijnlaan (R41) zijn op 8 oktober opengesteld voor het verkeer. Sinds 22 oktober is de volgende fase van de heraanleg van de ventwegen op de Boudewijnlaan (R41) en de rotonde ter hoogte van de Gentsesteenweg (N9) gestart: ook de ventweg langs de kant van de oneven huisnummers wordt aangepakt. In deze fase zijn beide ventwegen langs de tunnel op de Boudewijnlaan (R41) afgesloten. We verwijderen de betonnen stootbanden die tot nu toe de scheiding maakten tussen de rijweg en het voetpad langs de huizen en we starten met het openbreken van de weg. Het voetpad in asfalt voor de deur blijft voorlopig zoals het is. 

WAT HOUDEN DE WERKEN IN?

De ventwegen langs de Boudewijnlaan (R41) worden van gevel tot gevel volledig vernieuwd en krijgen een nieuw wegdek, nieuwe voetpaden en parkeerstroken, afgewisseld met bomen. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

Specifieke werfinformatie wordt tijdig en op regelmatige basis bezorgd door de aannemer.

SITUATIE VOOR HET VERKEER

Sinds 22 oktober gelden nieuwe omleidingen voor het verkeer richting Dendermonde:

  • Doorgaand verkeer richting Dendermonde rijdt vanaf Vijfhuizen (N9) om via de N442 en de N416.
  • Lokaal verkeer op de Gentsesteenweg (N9) komende vanuit Vijfhuizen volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41) en maakt daar een U-bocht ter hoogte van het kruispunt met de Merestraat. De groentijd werd al aangepast. Daarna leidt de omleiding via de tunnels op de Boudewijnlaan (R41) richting het viaduct / Dendermonde.
  • Verkeer vanuit het centrum van Aalst volgt de omleiding vanaf de Gentsesteenweg (N9) via de Sinte Annalaan en de Asserendries.

De omleidingen die sinds 8 oktober van kracht zijn, blijven gelden. 

Richting centrum:

  • Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) en de Boudewijnlaan (R41) volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Deze route is enkel toegankelijk voor verkeer tot 7,5 ton.
  • Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de Siesegemlaan (R41), het op- en afrittencomplex met de E40, en de Geraardsbergsesteenweg (N45).
  • Om sluipverkeer tegen te gaan en de fietsomleiding veilig te houden, wordt Maleveld eenrichtingsverkeer tussen Achtermaal en de Zeeldraaierstraat. Verkeer tot maximaal 3,5 ton kan door deze straten rijden.

Richting Vijfhuizen (N9): verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46)

Wanneer de werken aan de Gentsesteenweg (N9) zijn afgerond kan er daar opnieuw verkeer in beide richtingen rijden, ook richting het centrum.