Sanering bovenzijde viaduct start op 30 april

De voorbereidende werken voor de renovatie van het viaduct zijn al volop bezig. De aannemer heeft al een hangstelling geplaatst voor de veiligheid van de arbeiders en is sonderingen aan het nemen ter hoogte van de brugvoegen. Ook aan de onderzijde van het viaduct is de aannemer al sinds januari bezig met betonherstellingen. Sinds 11 maart kunnen fietsers niet meer over het viaduct rijden en moeten een omleiding volgen. Voetgangers kunnen er wel nog langs. Parkeren op het viaduct is nu ook niet meer mogelijk tot halverwege 2020, het einde van de werken. De start van de renovatie van de bovenzijde van het viaduct met hinder voor het verkeer is voor 30 april 2019.

 

Verkeersituatie vanaf 30 april

De verkeerslichten aan het kruispunt met de Ledebaan gaan tijdelijk uit dienst, omdat er in de werfzone tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst.

Het gemotoriseerd verkeer krijgt één rijstrook in elke richting langs de kant van het viaduct waar er niet gewerkt wordt. In de eerste fase werkt de aannemer op de zijde richting E40. De op- en afrit  van en naar de N41 is hierdoor afgesloten. Verschillende omleidingen gaan in voege:

  • Het verkeer richting Dendermonde rijdt om via de Eendrachtstraat, Pierre Corneliskaai, Denderstraat (Zwarte Hoekbrug), Tragel, Kunstzijdestraat en de rotonde N41.
  • Het verkeer van Dendermonde richting Vijfhuizen of E40 rijdt om via rotonde N41 en rotonde Neuzeken. 
  • Het doorgaand verkeer richting Aalst rijdt om via de rotonde Appels, de N416 en de N442.
  • Voor de fietsers blijft dezelfde omleiding van kracht.
  • Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone.

In de volgende fase werkt de aannemer op de andere zijde van het viaduct en gaan andere omleidingen in voege.