Openbaar vervoer

Openbaar vervoer - De Lijn

Het Openbaar Vervoer doet er alles aan om de bereikbaarheid van Aalst te garanderen. Maar door de werken aan de Boudewijnlaan (tussen de Gentsesteenweg en de Asserendries) zal de halte Van Der Guchtlaan (op Boudewijnlaan) tijdelijk niet bediend worden door lijn 4. Daarnaast wordt door de afsluiting van de Oude Gentbaan de variant Erpestraat van lijn 1 tijdelijk opgeschort vanaf 14 maart 2016. Vanaf 12 februari 2017 zal de halte 'Welvaartsstraat' op de Gentsesteenweg (N9) tussen de nieuwe tijdelijke rotonde en het centrum tijdelijk worden afgeschaft (tot 13 maart 2017). Een kort overzicht staat hieronder. Voor alle details raadpleeg je best: www.delijn.be.

Lijn 1

Niet bediende haltes: Erpestraat – Oude Gentbaan – Sint-Apoloniastraat (2) – Kreupelveldstraat (2) – Terlindendreef – Sinte Annalaan (op Gentsesteenweg)

Vervanghaltes: Sinte Annalaan (op Sint Annalaan)

Alternatief: Haltes Erpestraat, Sint-Apoloniastraat en Kreupelveldstraat op de Gentsesteenweg worden wel nog door buslijn 91, 92, 93, 94, 96 en 98 bediend.

Stadslijn 4

Stadslijn 4 zal  gedurende de duur van de werken worden aangepast, zodat de vermelde wijken nog steeds kunnen worden bediend.

De meest actuele informatie over de omleidingen vind je terug aan de haltes of op de routeplanner: www.delijn.be.

Openbaar vervoer - spoorlijn Aalst – Erpe-Mere – Burst (NMBS)

De treinen op de lijn Aalst-Burst ondervinden geen enkele hinder van de werkzaamheden. De treinen stoppen onderweg nog in Aalst-Kerrebroek, Vijfhuizen, Erpe-Mere en Bambrugge. Ze zijn zelfs een uitstekend alternatief: uit een meting bleek dat een treinrit Erpe-Mere – Aalst in de spits altijd sneller is dan een autorit. Opgelet: de treinen rijden voorlopig alleen in de spitsuren.

Combineer fietsen en openbaar vervoer

U kunt ook het openbaar vervoer en de fiets combineren. Aan het station Aalst kunt u bij Blue-bike een fiets huren, ook elektrisch. Kies voor een dagkaart of voor een abonnement voor een langere periode.

Meer info op www.blue-bike.be

Tickets, tegemoetkomingen en kortingen openbaar vervoer:

Kijk voor een gedetailleerd overzicht over tickets en prijzen op de websites van De Lijn en de NMBS. Veel werkgevers komen tegemoet in de kosten van het openbaar vervoer. Of dit ook voor u het geval is kunt u navragen bij uw personeelsdienst. Ook voor studenten en scholieren gelden goedkopere tarieven. Op de websites van De Lijn en de NMBS staat duidelijk uitgelegd welke mogelijkheden er voor u zijn.

Schrijf me in op de nieuwsbrief

NieuwsbriefBenieuwd naar de laatste stand van zaken? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief.