Omleiding vrachtverkeer

Door de tunnelwerken aan de Boudewijnlaan zal er voor vrachtverkeer een omleiding gelden. Het zwaar verkeer komende van Brussel, met als bestemming Dendermonde, rijdt best om via de E17. Zij nemen daarvoor de R4 (afslag ter hoogte van Merelbeke) en volgen daarna de borden naar de E17 richting Dendermonde. Vervolgens leidt afslag 12 (Lokeren) je naar Dendermonde en verder. Deze route is langer in kilometers, maar veel sneller dan wanneer er voor binnenwegen wordt gekozen. Doordat er geen enkele vrachtwagen in noordelijke richting langs de werfzone kan passeren (hoogtebeperkingen) zullen de lokale wegen sneller verzadigd zijn. Deze omleiding geldt zeker tot het einde van 2016.

Bestemmingsverkeer volgt de omleidingen die in Aalst zelf zijn aangegeven. Zij volgen eerst de N9 (Gentsesteenweg) in oostelijke richting en draaien dan naar het noorden af via de Albechtlaan (R41) naar de Industriezone 1-5.

Verkeer tussen Aalst en Dendermonde zal moeten omrijden via de N416 en de N422 (via de weg langs Wichelen en Lede). Alle details kunnen worden gevonden op volgend omleidingskaartje: