Nieuwe fietstunnel Siesegemlaan feestelijk geopend

Vanmiddag werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan (R41) officieel geopend. De nieuwe fietstunnel is de eerste mijlpaal in het project Ring Aalst. Dankzij de tunnel beschikken fietsers nu over een veilig en vlot parcours naar het centrum van Aalst. De tunnel werd vandaag feestelijk ingefietst door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen Peter Hertog, Aalsters burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Mobiliteit Dylan Casaer.

Nieuw kruispunt Siesegemlaan – Merestraat
Ook het nieuwe kruispunt van de Siesegemlaan (R41) met de Merestraat is afgewerkt sinds 21 november.  Het nieuwe kruispunt biedt een directe toegang naar het ASZ – een van de grootste ziekenhuizen van Aalst – en de bedrijvenzone aan de Merestraat. Sinds de openstelling van het nieuwe kruispunt verloopt het verkeer over de ring al merkbaar vlotter met minder file.

Blik op de komende werken
De tweede fietstunnel, die onder het nieuwe kruispunt met de Merestraat, is ook bijna klaar voor gebruik. Deze wordt aangesloten als de fietsaansluiting ter hoogte van de oude Merestraat aangelegd is, dit zal nog voor de kerstvakantie zijn.

Ondertussen lopen ook de tunnelwerken aan de Boudewijnlaan (R41) verder. Op dit moment is de aannemer bezig met de aanleg van de wanden van de tunnel. Als die klaar zijn, in april 2017, volgen de tunneldaken en de vloerplaten.