Infomarkt op 20 en 21 juni 2014

Begin volgend jaar starten grootschalige wegeniswerken aan de ring (R41) die het verkeer veiliger en vlotter moeten doen verlopen. Drie gevaarlijke kruispunten worden heraangelegd. Er komen tunnels onder het kruispunt met de Gentse steenweg (N9) en de Raffelgemstraat en ook het kruispunt met de Merestraat en het viaduct aan de Ledebaan krijgen een facelift. De werken zullen wellicht 3 jaren duren. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad een infomarkt in cultuurcentrum De Werf.

De kruispunten van de ring van Aalst (R41) met de Gentse steenweg (N9), de Raffelgemstraat en de Merestraat zijn drie van de 800 gevaarlijke punten in Vlaanderen. Deze verkeersonveilige situatie wordt nu aangepakt. Er komt een tunnel onder de Gentsesteenweg (N9) en de Raffelgemstraat, die het doorgaand verkeer van het lokale verkeer zal scheiden. Twee fietstunnels onder het kruispunt met de Merestraat zorgen voor een veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.

Vlotter verkeer

Momenteel is het dagelijks file rijden op de ring van Aalst (R41) en de Gentsesteenweg (N9). Bestuurders die stilstaan op de ring, rijden vaak de binnenstad in om files te vermijden. Dankzij de ondertunneling van twee kruispunten wordt het doorgaand verkeer van het bestemmingsverkeer gescheiden, waardoor de doorstroming op de ring een pak vlotter zal verlopen.

Groen dak

Ook voor de buurtbewoners verbetert de situatie: ter hoogte van het kruispunt met de Raffelgemstraat komt er bovenop de tunnel een dak dat als groene ruimte zal worden aangelegd.

Viaduct en Gentsesteenweg (N9)

Ook het verouderde viaduct (Ledebaan- Verbrandhofstraat) krijgt een grondig onderhoud. Zowel de onderbouw als de bovenbouw (wegdek, leuning, voegen) worden in een nieuw jasje gestoken. Ten slotte wordt ook de laatste schakel van de Gentse steenweg (Welvaarstraat – Sinte Annalaan) van gevel tot gevel volledig heraangelegd.

Infomarkt

Wil je meer weten over deze ingrijpende werken op de ring van Aalst (R41)? Kom dan naar de infomarkt en leer meer over dit belangrijke mobiliteitsproject in jouw buurt. Aan de hand van kaart- en beeldmateriaal geven medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer uitleg bij de plannen en van dit project. Ze beantwoorden vragen van bezoekers en gaan graag met hen in gesprek.

Praktisch

Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51, 9300 Aalst
Vrijdag 20 juni van 16 tot 21 uur
Zaterdag 21 juni van 10 tot 17 uur

Nu al meer weten?

Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Virginie Lovelinggebouw
Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 81
9000 Gent
tel 09 276 26 00
wegen.oostvlaanderen@vlaanderen.be