Heraanleg Gentsesteenweg (N9) start op 16 april

 

Op maandag 16 april start de aannemer met de grondige heraanleg van de Gentsesteenweg (N9) tussen de Welvaartstraat tot aan de Sinte Annalaan. Het stuk van de N9 wordt van gevel tot gevel volledig vernieuwd en krijgt een nieuw wegdek, nieuwe fiets- en voetpaden en ook parkeerstroken. Tegelijk wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. We werken in 2 fasen:

 • Fase 1: van 16 april 2018 tot midden juli 2018 (bouwverlof)
  Onpare zijde Gentsesteenweg
 • Fase 2: van begin augustus 2018 (na bouwverlof) tot begin 2019
  Pare zijde Gentsesteenweg

Tijdens deze werken moet het verkeer richting centrum Aalst omrijden. Het einde van de werken is voorzien begin 2019. Deze planning hangt af van het weer en de technische omstandigheden op de werf.

Samen met de stad Aalst, De Lijn en de lokale politie hebben we de verkeerssituatie aangepast. Dit bleek het beste alternatief om het verkeer zo vlot en veilig mogelijk te laten rijden.

 • Doorgaand verkeer op de Gentsesteenweg (N9) is tijdens de werken enkel mogelijk in de richting van Erpe-Mere (dus niet richting het centrum zoals eerder gecommuniceerd). Het verkeer richting het centrum van Aalst moet omrijden via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat.
 • Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de R41 en de N45.
 • De verkeerslichten op het kruispunt van de Siesegemlaan (R41) met de Kwalestraat worden aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. De situatie aan het kruispunt van de Sint-Jobstraat met de Capucienenlaan (N9) wordt nauwlettend opgevolgd. Indien nodig worden ook daar de verkeerslichten aangepast.
 • Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand!) kunnen tijdens de werken op de Gentsesteenweg (N9) gebruik maken van een tijdelijk pad langs de gevels. De bestaande fietsomleidingen blijven in voege.
 • Parkeren in de Sint-Jobstraat (tussen de F. Roucelstraat en de Capucienenlaan) is tussen 7.00 u. en 18.00 u. niet toegelaten. Op de Gentsesteenweg (N9) is parkeren enkel mogelijk aan de zijde waar niet gewerkt wordt.
 • We houden opritten en woningen zo veel mogelijk bereikbaar.

 

Omleidingen vanaf april