Extra hinder op kruispunt Siesegemlaan(R41) / Gentsesteenweg (N9) vanaf 9 mei

De werken op de ring in Aalst schakelen vanaf 9 mei een versnelling hoger en dat zal voelbaar zijn voor het autoverkeer. Het agentschap raadt aan om gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer en/of de verschillende carpoolparkings.

Verkeer op de Siesegemlaan (R41) richting E40

Vanaf 9 mei zal het verkeer op de stadsring richting E40, tussen het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) en de Merestraat, tien dagen lang over één rijstrook rijden. Vanaf 23 mei rijdt het verkeer in die zone langs de middenberm naar de andere zijde van de Siesegemlaan (R41). Daar rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken (zie kaartje hieronder).

Verkeer op Siesegemlaan (R41) richting viaduct

Van 17 mei tot 20 mei legt de aannemer nieuwe asfalt aan op de stadsring tussen de Kwalestraat en de (nieuwe) Merestraat. Het verkeer rijdt hier over één rijstrook richting kruispunt met de Gentsesteenweg (N9). Vooral tijdens de spitsuren zal dit voor extra wachttijd zorgen.

Verkeer op de Gentsesteenweg (N9)

Op 12, 13, 17 en 18 mei zal er grote verkeershinder zijn op de Gentsesteenweg (N9) ter hoogte van het kruispunt met de Siesegemlaan (R41). Er moet onder andere een tijdelijke riolering aangelegd worden onder de Gentsesteenweg. Om de Gentsesteenweg niet te onderbreken voor verkeer, gebeurt dit in twee fasen van telkens twee dagen. In beide fasen blijft verkeer op de Gentsesteenweg (N9) in beide richtingen mogelijk, maar de capaciteit van de weg zal sterk verminderd zijn. Hou rekening met extra wachttijden, ook buiten de spitsuren. Tenslotte gaat vanaf 19 mei de bypass van de N9 vanuit Erpe-Mere naar de stadsring (R41) richting E40 dicht. Ook dit zal effect hebben op de doorstroming op de N9 vanuit Erpe-Mere richting Aalst centrum en de rechtsafslag naar de E40.

Hinder vermijden

Aalst blijft bereikbaar tijdens deze werken. Toch is het belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan:

  • Alle info over de werken is te vinden op www.ringaalst.be
  • Wie met de auto of vrachtwagen komt, kan de werfzone tijdens de spitsuren best zo veel mogelijk mijden.
  • Wie voor de fiets kiest, kan een van de goed bewegwijzerde, citroengele omleidingen van en naar de stad gebruiken.
  • Ook het openbaar vervoer, al dan niet in combinatie met een van de carpoolparkings, is een goed en milieuvriendelijk alternatief!