Bereikbaarheid ASZ

 

Tot juli 2016 rijdt iedereen (fietsers en autoverkeer) via het bestaande kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat. Verkeer op de Siesegemlaan rijdt over twee versmalde rijstroken aan het kruispunt. Er gelden geen omleidingen. 

Vanaf juli 2016 (vanaf fase 3 kruispunt Merestraat) is het nieuwe, opgeschoven kruispunt van de ring met de Merestraat af en in gebruik. Autoverkeer maakt gebruik van het nieuwe kruispunt met lichten om naar het ASZ te rijden. Fietsers rijden via 2 fietstunnels onder het kruispunt naar het ASZ. Er gelden geen omleidingen.

Van mei 2016 tot 2018 bouwen we de tunnel onder de Raffelgemstraat en de Gentsesteenweg. Het ASZ blijft steeds bereikbaar via het nieuwe kruispunt aan de Merestraat en de nieuwe fietstunnels. Dat wijzigt niet. Wel zal de ring zelf (Siesegemlaan) niet vanuit alle richtingen bereikbaar zijn door de tunnelwerken. Afslaan van de N9 (Gentsesteenweg) naar de ring zal bijvoorbeeld niet altijd mogelijk zijn. Om via de N9 naar het kruispunt met de Merestraat te rijden, zullen wel een aantal omleidingen gelden. Die worden tijdig gecommuniceerd.