Aalst blijft bereikbaar

Aalst blijft bereikbaar

Minder hinder kaartDe werken zullen hinder met zich meebrengen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Aalst hebben verschillende maatregelen genomen om de bereikbaarheid van Aalst te garanderen. Of u nu met de wagen, de fiets of het openbaar vervoer komt.

Fietsen

De fiets is voor korte afstanden het snelste vervoermiddel. Gaat u  richting centrum? Gebruik dan één van de fietsenstallingen aan de verschillende stations (Kerrebroek, Aalst, Erpe-Mere, Vijfhuizen). Onder het viaduct Ledebaan komt er een tijdelijke fietsdoorgang en ter hoogte van de Raffelgemstraat komt er een tijdelijke voetgangersbrug. Zo blijven alle werfzones met de fiets bereikbaar.

Om fietsers een zo vlot en veilig mogelijke doortocht langs de werken te kunnen bieden zijn er altijd enkele fietsomleidingen van kracht. Klik hier voor het actuele kaartmateriaal.

Openbaar vervoer - De Lijn

Het Openbaar Vervoer doet er alles aan om de bereikbaarheid van Aalst te garanderen. Maar door de werken aan de Boudewijnlaan (tussen de Gentsesteenweg en de Asserendries) zal de halte Van Der Guchtlaan (op Boudewijnlaan) tijdelijk niet bediend worden door lijn 4. Daarnaast wordt door de afsluiting van de Oude Gentbaan de variant Erpestraat van lijn 1 tijdelijk opgeschort vanaf 14 maart 2016. Een kort overzicht staat hieronder. Voor alle details raadpleeg je best: www.delijn.be.

Lijn 1

Niet bediende haltes: Erpestraat – Oude Gentbaan – Sint-Apoloniastraat (2) – Kreupelveldstraat (2) – Terlindendreef – Sinte Annalaan (op Gentsesteenweg)

Vervanghaltes: Sinte Annalaan (op Sint Annalaan)

Alternatief: Haltes Erpestraat, Sint-Apoloniastraat en Kreupelveldstraat op de Gentsesteenweg worden wel nog door buslijn 91, 92, 93, 94, 96 en 98 bediend.

Stadslijn 4

Stadslijn 4 zal  gedurende de duur van de werken worden aangepast, zodat de vermelde wijken nog steeds kunnen worden bediend.

De meest actuele informatie over de omleidingen vind je terug aan de haltes of op de routeplanner: www.delijn.be.

Openbaar vervoer - spoorlijn Aalst – Erpe-Mere – Burst (NMBS)

De treinen op de lijn Aalst-Burst ondervinden geen enkele hinder van de werkzaamheden. De treinen stoppen onderweg nog in Aalst-Kerrebroek, Vijfhuizen, Erpe-Mere en Bambrugge. Ze zijn zelfs een uitstekend alternatief: uit een meting bleek dat een treinrit Erpe-Mere – Aalst in de spits altijd sneller is dan een autorit. Opgelet: de treinen rijden voorlopig alleen in de spitsuren.

Combineer fietsen en openbaar vervoer

U kunt ook het openbaar vervoer en de fiets combineren. Aan het station Aalst kunt u bij Blue-bike een fiets huren, ook elektrisch. Kies voor een dagkaart of voor een abonnement voor een langere periode.

Meer info op www.blue-bike.be

Tickets, tegemoetkomingen en kortingen openbaar vervoer:

Kijk voor een gedetailleerd overzicht over tickets en prijzen op de websites van De Lijn en de NMBS. Veel werkgevers komen tegemoet in de kosten van het openbaar vervoer. Of dit ook voor u het geval is kunt u navragen bij uw personeelsdienst. Ook voor studenten en scholieren gelden goedkopere tarieven. Op de websites van De Lijn en de NMBS staat duidelijk uitgelegd welke mogelijkheden er voor u zijn.

Parkeren

Komt u met de auto naar het centrum en wilt u de werken zoveel mogelijk vermijden? Kies dan een vlot bereikbare parking. Tijdens de werken zijn er extra carpoolparkings voorzien. Daar kunt u met collega’s afspreken om vervolgens met slechts één wagen verder te rijden. De meeste carpoolparkings bevinden zich in de nabijheid van een bushalte, station of fietsenstalling. Van hieruit reist u verder met het openbaar vervoer of met de fiets.

Schrijf me in op de nieuwsbrief

NieuwsbriefBenieuwd naar de laatste stand van zaken? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief.